A XI-a tabără de sculptură de la Oarba de Mureș

În luna august se va desfășura  cea de-a XI a ediție (și ultima din ciclul celor 11 stabilite inițial), a taberei de sculptură de la Oarba de Mureș. Manifestarea va fi organizată prin Direcția Județeană pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș. Costurile acestei tabere au fost cuprinse în bugetul de activități culturale ale CJ Mureș din acest an.

În paralel, va fi demarată o acțiune de restaurare a celor 110 lucrări deja existente de către sculptorii participanți la primele zece ediții ale taberei.

Scurt istoric

În 1985 a început ciclul unor tabere de sculptură, în aer liber, la Oarba de Mureș. Conform inițiatorilor, trebuiau organizate 11 tabere de sculptură cu câte 11 sculptori, iar lucrările realizate urmau să rămână pe amplasamentul monumentului de la Oarba de Mureș.

Din păcate, în 1996 s-a desfășurat ultima tabără de sculptură de la Oarba de Mureș, cea de a X-a ediție (în anii 1990 și 1993 tabăra nefiind organizată), fără ca acest ciclu să fie închis.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.