A XXV-a Universitate de vară la Tuşnad

baile-tusnad-cPremierul Ungariei, Viktor Orban va participa la cea de-a XXV-a ediţie a Universităţii de Vară şi Taberei Studenţeşti ‘Tusvanyos’, de la Băile Tuşnad.
Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului de la Budapesta, Nemeth Zsolt  va deschide oficial, în cursul zilei de miercuri, lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad. La discuţii vor lua parte şi Potápi Árpád János, secretar de stat însărcinat cu politica naţională la cancelaria premierului Ungariei, Toró T. Tibor, preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Sándor Krisztina, preşedinte executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, sau David Campanale, ziarist la BBC.
La lucrările Universităţii de Vară ‘Tusvanyos’ au fost invitaţi numeroşi oameni politici, diplomaţi, oameni de afaceri, funcţionari sau jurnalişti din Ungaria, precum cum şi reprezentanţi ai maghiarilor din România, Ucraina, Slovacia sau Serbia. Potrivit programului, niciun politician de marcă român nu se numără printre cei care vor lua parte la manifestare şi nici preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Printre politicienii UDMR menţionaţi în program se numără europarlamentarul Sógor Csaba şi preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita şi Covasna, Borboly Csaba, respectiv Tamás Sándor.

Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad este organizată de Fundaţia Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány din Budapesta şi de Consiliul Tineretului Maghiar din România, în parteneriat cu numeroase organizaţii şi fundaţii din România şi Ungaria,precum şi cu Camera de Comerţ şi Industrie de la Budapesta.
Sursa AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.