Accident feroviar cu 16 victime la limita de județ

cfrNumărul persoanelor rănite în accidentul feroviar produs miercuri dimineaţa, între localităţile Monor şi Vătava, a crescut la 16, una dintre acestea fiind în comă, iar alte cinci suferind politraumatisme, contuzii şi fracturi, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Bărbatul aflat în stare foarte gravă şi inconştient a fost transportat la UPU Mureş. Spre spitalele din Mureş s-au îndreptat alte şapte dintre victime, iar restul de opt au fost direcţionate spre Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa.

Accidentul s-a produs pe aceeaşi linie de cale ferată, o drezină lovind din spate un tren de marfă în apropierea unui tunel. Toţi răniţii sunt angajaţi de căi ferate.

La faţa locului s-au deplasat 14 echipaje de salvare, nouă din judeţul Bistriţa-Năsăud şi cinci din judeţul Mureş. Din cauză că locul unde a avut loc accidentul feroviar se află într-o zonă inaccesibilă, salvatorii au fost nevoiţi să parcurgă aproape doi kilometri pe jos, cu tărgile şi echipamentele medicale, pentru a putea ajunge la răniţi.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR, circulaţia feroviară pe relaţia Deda – Dej a fost închisă în urma acestui acccident feroviar.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.