Accident mortal de muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii octombrie 2017, au fost efectuate 45 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.
Peste 28% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.
La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 18 evenimente, din care unul mortal. Au fost avizate 19 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori.
Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 15 angajatori, constatându-se 22 neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează : 18 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 34.000 lei.
Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionați cu amenzi sunt: fabricarea încălţămintei, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii , din argilă arsă.
Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la 6 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.
În perioada 09.10.2017 – 13.10.2017 s-a desfăşurat CAMPANIE NAŢIONALĂ privind respectarea de către beneficiari a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum şi a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2011 în domeniile prevăzute la art. 13 şi a prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă în aceste domenii. Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat o amendă în valoare de 8000 lei şi un avertisment verbal. Pentru neconformităţile constatate s-au dispus măsuri de remediere.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.