Accident tragic de muncă la Odorhei

spitalUn muncitor care lucra pe o auto-betonieră, în curtea unui supermarket din Odorheiu Secuiesc, a murit săptămâna trecută (miercuri), după ce a fost lovit în cap de o spirală de metal care amestecă materialele din cuva utilajului.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, inspectorul şef Dorin Male, a declarat că bărbatul de 42 de ani, din Ilfov, lucra la alimentarea utilajului care betona curtea supermarketului. Muncitorul stătea pe o platformă aflată pe betonieră, la o înălţime de doi metri şi, la un moment dat, partea din exteriorul spiralei care amestecă materialele din cuvă l-a lovit pe bărbat în cap, iar impactul l-a proiectat pe acest la pământ. Cel mai probabil muncitorul a murit pe loc, întrucât avea răni extrem de grave la cap.

Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a produs accidentul, dacă este vorba de o defecţiune a utilajului sau de o greşeală a muncitorului.

O echipă de inspectori de muncă din Harghita anchetează accidentul, pentru a stabili în ce condiţii s-a produs acesta.

Muncitorul decedat era angajatul unei firme din Ilfov, care realiza lucrări de betonare în curtea respectivului supermarket.

De la începutul anului, în Harghita, s-au produs 60 de accidente de muncă, dintre care 11 au fost mortale.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.