Accident tragic de muncă la Odorhei

Accident tragic de muncă la Odorhei

spitalUn muncitor care lucra pe o auto-betonieră, în curtea unui supermarket din Odorheiu Secuiesc, a murit săptămâna trecută (miercuri), după ce a fost lovit în cap de o spirală de metal care amestecă materialele din cuva utilajului.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, inspectorul şef Dorin Male, a declarat că bărbatul de 42 de ani, din Ilfov, lucra la alimentarea utilajului care betona curtea supermarketului. Muncitorul stătea pe o platformă aflată pe betonieră, la o înălţime de doi metri şi, la un moment dat, partea din exteriorul spiralei care amestecă materialele din cuvă l-a lovit pe bărbat în cap, iar impactul l-a proiectat pe acest la pământ. Cel mai probabil muncitorul a murit pe loc, întrucât avea răni extrem de grave la cap.

Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a produs accidentul, dacă este vorba de o defecţiune a utilajului sau de o greşeală a muncitorului.

O echipă de inspectori de muncă din Harghita anchetează accidentul, pentru a stabili în ce condiţii s-a produs acesta.

Muncitorul decedat era angajatul unei firme din Ilfov, care realiza lucrări de betonare în curtea respectivului supermarket.

De la începutul anului, în Harghita, s-au produs 60 de accidente de muncă, dintre care 11 au fost mortale.

print
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.