Accidentul de la Praid, produs din vina mecanicului

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta "Banat" al judetului Timis prezinta echipametul din dotare cu ocazia "Zilei Informarii Preventive", in Piata Victoriei din TimisoaraAccidentul produs miercuri în zona localităţii Praid, unde o autoutilitară a fost lovită de o garnitură feroviară s-a produs, potrivit primelor concluzii ale anchetei, din vina mecanicului de tren care nu a coborât bariera de la trecerea la nivel cu cale ferată.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Filip Gheorghe, a declarat că la pasajul respectiv, de trecere peste calea ferată, de pe DN 13A, există o regulă ca mecanicul de tren să coboare bariera înainte de trecerea garniturii şi să o ridice după ce trece trenul. Potrivit lui Filip Gheorghe, în acest caz, mecanicul de tren nu a coborât din tren pentru a lăsa semibariera care să nu permite trecerea autovehiculelor.
Iniţial s-a vehiculat ipoteza că şoferul autoutilitarei a forţa trecerea la nivel cu calea ferată, dar ulterior s-a dovedit că semibariera era neatinsă.
În urma accidentului, şoferul autoutilitarei, în vârstă de 52 de ani, din judeţul Argeş, s-a ales cu mai multe entorse, contuzii şi traumatisme, fiind transportat la Spitalul Judeţean din Tîrgu-Mureş.
Pagubele materiale au fost estimate la aproximativ 25.000 de lei, fiind avariate atât autoutilitara cât şi locomotiva garniturii de tren.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.