Acord de finanţare semnat la AZO

azoAzomureş a semnat un acord de finanţare în valoare de 75 milioane Euro pentru modernizarea celor două fabrici de amoniac (produs intermediar pentru obţinerea fertilizanţilor).

Tranzacţia

Facilitatea de credit sindicalizat pe termen lung, intermediată de Banca Comercială Română SA in calitate de Coordonator cu Banca Comerciala Romana SA si UniCredit Tiriac Bank SA in calitate de Aranjori Mandatati, va permite producătorului român de îngrăşăminte pentru agricultură Azomureş SA Tîrgu Mureş să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii din planul de modernizare a instalaţiilor de pe platforma de producţie.

Contractul, în valoare de 75 de milioane de Euro, se va derula pe o perioadă de 10 ani şi a fost semnat în data de 22 octombrie 2014.

Azomureş va utiliza finanţarea pentru modernizarea celor două fabrici de amoniac (produs intermediar pentru obţinerea fertilizanţilor), retehnologizarea fiind realizată de firma elveţiană Casale Group.

În cadrul acestei investiţii, Azomureş urmăreşte îndeplinirea tuturor cerinţelor de mediu referitoare la instalaţiile de amoniac prevăzute în Autorizaţia Integrată de Mediu şi documentele BAT (Best Available Technology), reducerea consumului energetic cu 13 % prin reducerea consumului specific de gaz metan, modernizarea sistemului de comandă şi control automat al procesului şi al opririlor de urgenţă prin introducerea DCS (sistemul de comandă şi control distribuit) şi mărirea capacităţii de producţie a fiecărei instalaţii de la 900 t/zi în prezent la 1.050 t/zi.

Băncile

Finanţarea a fost asigurată de Banca Comerciala Romana SA si UniCredit Tiriac Bank SA.
Consultanţi juridici

Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA in colaborare cu Allen & Overy LLP

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.