Acordarea subvențiilor pentru angajatorii care încheie contracte de ucenicie și/sau contracte de stagiu

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureș aduce la cunoștință faptul că a fost modificat cuantumul subvenției pe care o primesc angajatorii care încheie un contract de ucenicie în condițiile legii nr. 279/2005. Angajatorii care organizează ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate specifice, beneficiază la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o subvenție în cuantum de 1.125 lei/lună, sumă acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație.
Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de:

a) 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2;

b) 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3;

c) 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4.

In ceea ce privește angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenți de învățământ superior, conform Legii nr. 335/2013, aceștia beneficiază la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o subvenție al carei cuantum se ridică la suma de 1.350 lei/lună, sumă acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație.
Subvenția se acordă la cerere, pe perioada derularii contractului de stagiu, respectiv 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.