Activităţi de Ziua Copiilor

imagesÎn acest an, Poliţia Mureşeană doreşte să marcheze Ziua Internaţională a Copilului prin activităţi  speciale, menite să-i apropie pe cei mici de instituţia noastră prin implicarea directă a acestora în activităţi comune cu poliţiştii. Vineri, 30 mai 2014, începând cu ora 10.00, preşcolarii de la  Grădiniţa „Albinuţa” vor participa la un concurs de desene pe asfalt pe teme rutiere organizat de Serviciul Rutier, după care la ora 11, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş îşi va deschide porţile pentru peste 100 de copii. Poliţiştii au pregătit pentru vizitatori un program atractiv, pentru a le prezenta celor mici câteva secrete ale muncii în uniformă (prezentarea tehnicilor – circulaţie, criminalistică, intervenţie rapidă, câinele de urmă – folosite de poliţişti în activităţile curente). Tot vineri, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii va premia câştigătorii concursului de desene „Împreună pentru siguranţa celor mici”.

 

Activităţile vor continua şi în zilele de sâmbătă şi duminică la Reghin, Sighişoara, Târnăveni şi Luduş.

 

Poliţiştii reghineni s-au pregătit pentru 1 iunie, cu un stand poziţionat în Orăşelul Copiilor, la care cei mici vor putea realiza desene, doritorii vor învăţa semnificaţia indicatoarelor rutiere iar celor mai receptivi dintre ei le vor fi oferite permise de „Bun Pieton”.

 

Şi poliţiştii sighişoreni se vor implica în activităţile dedicate zilei de 1 iunie, fiind prezenţi în Piaţa O. Goga cu un punct de informare la care copiii interesaţi vor putea afla informţii utile pentru siguranţa lor.

 

La Târnăveni şi Luduş, poliţiştii vor organiza în zona centrală, respectiv la Grădiniţa Fermecată din Luduş un concurs de desene pe asfalt pe tematică rutieră, se arată în comunicatul semnat de Andreea Pop, purtător de cuvânt IPJ Mureş.(EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.