Actorul Vlad Rădescu, cetăţean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, după 45 de ani de la interpretarea rolului compozitorului

Actorul Vlad Rădescu va deveni cetăţean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, după 45 de ani de la interpretarea rolului principal în filmul omonim.

Actorul Vlad Rădescu va primi duminică, din partea Centrului Cultural “Bucovina” din Suceava şi a primăriei comunei Ciprian Porumbescu, titlul şi însemnele de cetăţean de onoare.

Ceremonia va avea loc în satul natal al compozitorului român, la 45 de ani de la începutul filmărilor pentru pelicula “Ciprian Porumbescu”, regizată de Gheorghe Vitanidis, în care Vlad Rădescu a debutat ca protagonist.

Din distribuţia filmului au mai făcut parte Emanoil Petruţ, Sebastian Papaiani, Amza Pellea, Toma Caragiu, Tamara Creţulescu, Emilia Dobrin, Gheorghe Cozorici, Iurie Darie, Clody Bertola, Constantin Rauţchi şi Ion Besoiu.

Filmul “Ciprian Porumbescu” a fost vizionat de un public numeros, nu doar în România, ci şi peste hotare, cu deosebire în China.

Evenimentul de duminică vine ca o recunoaştere a talentului şi profesionalismului lui Vlad Rădescu, confirmă calităţile sale ca actor, animator cultural şi pedagog în sfera învăţământului vocaţional, exprimate, pe plan naţional şi internaţional, mai bine de patru decenii, transmite Centrul Cultural ”Bucovina”.

Vlad Rădescu, născut pe 18 noiembrie 1952 la Bucureşti, este actor de teatru şi film. Joacă pe scene din Târgu Mureş şi Bucureşti. Şi-a împrumutat vocea pentru numeroase personaje de desene animate, a jucat în seriale şi filme de televiziune. Cea mai recentă apariţie a sa într-un lungmetraj este în ”Octav”, regizat de Serge Celebidache, care urmează să apară la finalul acestui an.

Sursa: News.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.