Adio aeroport ! Zboruri plăcute de la Cluj. Deschiderea amânată cu aproape 1 an

Președintele Consiliului de Administrație, Peti Andras a explicat că reparațiile capitale la pista Aeroportului vor dura cel puțin 10 luni. Peti Andras a declarat pentru Radio Târgu Mureş că:

„Demararea procedurilor de obținere a unui credit este o condiție prin care se pot demara procedurile de achiziție la lucrări. Sperăm ca până în octombrie-noiembrie 2017 – dar este un caz optimist care nu ia în considerare eventualele contestații sau piedici puse în calea acestor proceduri – operatorul aerian va reveni după ce se reface pista, și urmează ca anul viitor să renegociem și clauzele contractuale.”

Plenul Consiliului Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de miercuri contractarea şi garantarea unei finanţări rambursabile în valoarea de 77 milioane de lei. Suma va fi utilizată pentru realizarea reparaţiei capitale a pistei Aeroportului „Transilvania” Tîrgu-Mureş. Reparaţia are statutul unei investiţii semnificative în infrastructura Aeroportului şi este absolut necesară în vederea asigurării funcţionării acestuia. Prin realizarea acestei investiţii s-ar elimina toate neconformităţile identificate şi constatate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. O dată finalizată procedura de contractare a finanţării vor fi demarate procedurile de licitaţie în vederea realizării investiţiei efective, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în şedinţa din luna noiembrie.

Până una alta personalul de la aeroport îşi va lua salariile.

Conform Radio Mureş, o altă hotărâre a plenului CJ Mureș de miercuri prevede transferul unei sume de peste 800.000 de lei pentru cheltuielile curente de personal și de consumuri. Banii erau prevăzuți pentru reparația pistei de decolare-aterizare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

7 Comentarii

 1. Peti in 2013 la recomandarea lui Ciprian Dobre a renuntat la un grant de 39 milioane euro pe POS-T si a anulat licitatia de reparatie si extindere a pistei. Iar astazi cu nonsalanta unui bebelus de 4 luni,Peti arunca niste date care pune pe butuci orice activitate la aeroport la care Consiliul Judetean ia credit la care trebuie sa-I ramburseze cu sume de sume .Si lui I se pare normal ca asa sta situatia,ori el este” plecat”ori ne crede pe toti retardati si daca-i asa ne meritam soarta.Peti trebuie sa plateasca pentru prostiile facute si sa plece de la aeroport sa nu apuce sa faca si altele ca de priceput este clar ca nu se pricepe cel mai bin ear fi sa faca pe soferul in transferul pasagerilor de la TGM la CJ pe durata pana se reiau zborurile.

 2. Buna ziua,

  Dl.Peti Andras . dl Conslieri Judeteni intrebari:

  – cand vor putea fii recuperatii cei 77 miloane de lei credit ATAT TIMP CAT AEROPORTUL ESTE PE PIERDERI IN ANUL2015,2016,2014
  – atat timp cat acest obiectiv nu aduce venituri OARE DE CE SALARIATII SUNT PLATIII IN CONTINUARE ( se poate vedea bugetul de salarii foarte mare EX. dl Peti Andras 250 euro/luna, consiliul de administratie si personalul de conducere vezi declaratiile de avere…)
  – Dragi concetatenii , DIN PACATE ACEST AEROPRT ESTE PIERDUT PENTRU ACEST JUDET SI VA FII PRIMUL INCHIS DUPA ANUL 1989.

 3. peti andras,……..daca am fi in Japonia,normal ar fi sa-ti faci sepuku dar cum suntem in Rrrrrrromania ar trebui sa mananci chestia aia maro care iese din spate pana mori.

 4. Aeroportul este fundamental pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului Mureş. Pierderile vor continua până cînd numătul de pasageri va trece de 800 mii. Problema este că aeroportul nu are o conducere competentă nici acum asta cu găsirea unui management competent în ceea ce înseamnă aviaţie-aeroport asete fundamentală.

 5. Un aeroport fara pista… e ca o piscina fara apa… asa ca nu inteleg pentru se se platesc salarii. Solutia de bun simt : somaj tehnic pana la remedierea situatiei !!!

 6. Acum dl.Dir. Peti a semnat tichete cadou de Crăciun plus prima de Crăciun de 300 RON SI CA SA FIE TOTUL OK A PRELUNGIT CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA UNDE SE PREVEDE CA LA DISPONOBOLIZARI SE VOR LUA 24SALARII O NOUA HOȚIE DL.PETI care aveți unsalariu net de 2500 euro si nu aduceți nici un venit aeroportului
  DL. PREȘEDINTE DE CONSILIU JUDEȚEAN OARE CÂND VA TREZI- ȚI SI SESIZAȚI UN PIC DNA ACEASI SUGESTIE SI NOILOR CONSILIER JUDEȚENE SA VEDEM ACUM CE POATE USR

 7. Corect primul este Peti andras ca oricum nu are habar cu ce se manaca activitatea aeroportului si ia 3.000 de euro ca sa incurce treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.