Admitere la UMF Târgu Mureş 2014

UMFExamenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF)Târgu Mureş va avea loc la sfârşitul lui iulie 2014. Sesiunea din vară a examenului de admitere se organizează conform propriul regulament al universităţii. Candidaţii pot opta pentru maximum două programe de studiu, cu întocmirea unui singur dosar şi achitarea taxei de înscriere pentru fiecare program de studiu la care s-au înscris. Clasificarea candidaţilor se va face în baza primei opţiuni, în ordinea mediei descrescătoare, cea de-a doua opţiune fiind luată în calcul doar după completarea locurilor pentru prima opţiune. Nota obţinută la proba scrisă de la specializările cu durata de 5-6 ani nu se ia în considerare pentru opţiunea a doua la specializările cu durata de 3-4 ani. Pentru aceste specializări se va susţine o nouă probă scrisă.

Examenul de admitere va avea loc  în 23 iulie la programele de studii Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, în  24-25 iulie la programul de studiu Educaţie Fizică şi Sportivă, iar în 25 iulie la programele de studiu Asistenţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Cosmetică medicală, Tehnologia produsului cosmetic.

Începând cu acest an, la Medicină testul grilă se va da după manualul de Anatomie şi Fiziologie a editurii Barron’s. „Noi am cumpărat drepturile de autor şi de traducere în limba română şi maghiară pentru România, de la editura Barron’s din Statele Unite. Practic, această carte este identică, inclusiv la grafică – aşa era şi contractul – cu varianta în limba engleză”, a explicat Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureş. La proba scrisă candidaţii vor avea test grilă la Biologie, Chimie organică sau Fizică, la alegere.

La Biologie, testul grilă va avea 100 de întrebări. La Chimie organică şi Fizică testul grilă va avea 75% a întrebărilor elaborate de universitate şi 25% întrebări “la prima vedere”, din bibliografia indicată de UMF. La Chimie organică testul grilă va avea 100 de întrebări. Testul grilă la Fizică va avea 57 de întrebări, dintre care 25% la prima vedere.

Mai multe detalii găsiţi pe siteul UMF: http://www.umftgm.ro/admitere-2014/admitere-2014.html (E.M.)

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.