Adrem Invest lansează Școala de Inovație

Adrem Invest – companie românească orientată către inovaţie, specializată în ingineria tehnologică – lansează, după 20 de ani de activitate şi un portofoliu impresionant de proiecte inovative, platforma de responsabilitate socială „VIITORUL ALEGE INOVAŢIA”.

„Inovaţia stă la baza oricărui progres pentru că rolul acesteia este de a transforma experienţa, ideile, pasiunea şi ambiţiile în produse şi servicii performante, care oferă valoare adăugată societăţii. Capacitatea de a inova ne defineşte viitorul iar responsabilitatea noastră, ca business de succes în domeniul tehnologic şi energetic, este să ne implicăm în transferul de cultură inovativă”, declară domnul Adrian Bodea, Preşedinte Adrem Invest.

Primul proiect din cadrul platformei de CSR este un program de educaţie desfăşurat sub numele de “ŞCOALA DE INOVAŢIE”. Proiectul se adresează liceenilor din trei oraşe din ţară: Craiova, Suceava şi Târgu Mureş, iar scopul acestuia este să ofere un plus de cunoştinţe şi informaţii utile, folosind experienţa companiei în domeniul inovaţiei şi creativităţii şi, totodată, să încurajeze familiarizarea cu tehnici de predare moderne şi interactive.

Programul este unul pilot şi se desfăşoară cu aprobarea şi susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi a Universităţilor locale.
„Considerăm că dezvoltarea parteneriatelor public-privat în ştiinţă şi tehnologie trebuie să reprezinte o componentă importantă atât pentru mediul privat cât şi pentru cel public iar suportul pe care ni l-a acordat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului dovedeşte că instituţiile publice sunt deschise către proiecte de acest tip. Ştiinţa, tehnologia şi inovarea au un rol major în dezvoltarea sistemului de învăţământ românesc şi stimularea progresului economic şi social, de aceea ne dorim ca acest program pilot să înregistreze rezultate bune pentru a-l extinde la nivel naţional”, adaugă Corneliu Bodea, Vicepreşedinte Adrem Invest.

„Şcoala de inovaţie” îşi propune să aducă la cursuri cei mai buni elevi pasionaţi de creativitate şi inovaţie din cadrul a 24 de licee selectate. În cadrul fiecărui oraş vor avea loc două cursuri despre creativitate şi două cursuri despre inovaţie, pe parcursul a câte două zile. Prima serie a fiecărui curs va fi susţinută de domnul Mirel Bănică, profesor asociat, Universitatea Bucureşti şi sociolog, Academia Română, în timp ce a doua serie de cursuri va fi susţinută de către un profesor local, cu experienţă în cele două arii urmărite. În Târgu Mureş cursurile au loc în zilele de 3 şi 5 aprilie, în Aula Magna a Universităţii „Petru Maior”, sediul central din Str. Nicolae Iorga, de la ora 10:00. Elevii se pot înscrie la cursuri în cadrul liceelor din care fac parte, urmând ca directorul sau profesorul coordonator alocat să selecteze 18 persoane din cadrul fiecărei şcoli. Cel de-al doilea curs de creativitate şi inovaţie din cadrul programului va fi susţinut de doamna Conf. univ. dr. Maria-Ana Georgescu, Universitatea Petru Maior.

Cursurile au loc pe parcursul „Săptămânii Altfel”, când elevii sunt încurajaţi să participe la activităţi extraşcolare care să răspundă intereselor şi preocupărilor lor, venind în sprijinul elevilor cu talente şi capacităţi în domeniul creativităţii şi inovaţiei. În urma cursurilor, elevii participanţi se pot înscrie la concursul de proiecte, unde îşi vor dovedi abilităţile şi cunoştinţele dobândite. Cele mai bune trei echipe vor participa la Şcoala de Vara Adrem Invest ce include 3 activităţi, respectiv vizitarea Muzeului Tehnicii din Viena sau a Muzeului Tehnicii din Bucureşti sau o excursie de 5 zile la cele mai importante obiective industriale din România: Centrala Cernavodă, Centrala Porţile de Fier, Barajul Vidraru.

Despre platforma de responsabilitate socială „VIITORUL ALEGE INOVAŢIA”
Platforma de responsabilitate socială va cuprinde programe axate pe direcţiile educaţie, tehnologie şi inovaţie. Inovaţia este piatra de temelie a ADREM INVEST, datorită căreia compania este astăzi un business cu peste 120 milioane RON cifră de afaceri, 4 divizii bine definite în cadrul cărora compania realizează proiecte de mare amploare în România şi în străinătate. Cele 4 Divizii sunt specializate în Ingineria Proceselor, SCADA & Automatizări, Servicii Integrate, Energii Verzi şi includ peste 700 angajaţi români şi străini. În plus, compania deţine birouri în 6 ţări pe 4 continente şi dă dovadă în permanenţă de o continuă dorinţă de extindere, inovare şi dezvoltare a companiei.
Lansarea platformei de CSR completează seria de acţiuni aniversare realizate de ADREM INVEST sub conceptul „Definim viitorul”. Aceastea marchează celebrarea celor 20 de ani de existenţă şi include activităţi dedicate atât angajaţilor, colaboratorilor şi partenerilor, cât şi comunităţilor în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Despre Adrem Invest

Adrem Invest este companie românească orientată către inovaţie şi specializată în ingineria tehnologică. Alcătuită din 4 divizii: Ingineria Proceselor, SCADA & Automatizări, Servicii Integrate şi Energii Verzi, cu o cifră de afaceri de peste 120 milioane RON şi un număr de peste 700 angajaţi, Adrem Invest oferă soluţii tehnologice inovatoare care eficientizează activitatea companiilor partenere. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi www.adrem.ro.

Sursa: Adrem Invest

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.