Aeroportul Cluj vs. Tîrgu-Mureș – 1-0

aeroport, targu muresTribunalul Neamţ a admis şi a motivat anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş prin care s-a asigurat finanţarea ilegală a echipamentelor de handling la sol pentru Aeroportul din Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

‘Prin Sentinţa Civilă nr. 274/CA/26.10.2012, Tribunalul Neamţ a admis, în parte, anularea actului administrativ emis de Consiliul Judeţean Mureş prin Hotărârea nr. 107 din 18.08.2011 privind încredinţarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome Aeroport ‘Transilvania’ Târgu-Mureş. Astfel, instanţa a admis în favoarea Sindicatului din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, acţiunea de anulare a hotărârii privind încredinţarea serviciului de interes economic general pentru Aeroportul Târgu-Mureş, considerând că prin această hotărâre s-a asigurat, în mod ilegal, finanţarea din banii publici ai judeţului Mureş a unor activităţi comerciale, contrar prevederilor legale naţionale şi comunitare, care prevăd că din banii publici se pot finanţa numai activităţile fundamentate şi necesare pentru prestarea serviciului de interes economic general’, se precizează într-un comunicat al CJ Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că nu va permite nici pe viitor asemenea practici care să afecteze aeroportul clujean.

‘Am primit cu satisfacţie motivarea acestei sentinţe judecătoreşti prin care s-a făcut, cu adevărat, dreptate. În aceste condiţii, precizăm faptul că atât în contextul actual, cât şi în perspectiva viitoarelor iniţiative şi politici de dezvoltare regională, judeţul Cluj şi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca îşi menţin intenţia de a acţiona constructiv şi de a identifica noi modalităţi de colaborare cu Consiliul Judeţean Mureş şi cu Aeroportul din Târgu Mureş. Pe de altă parte însă, ne reafirmăm intenţia fermă de a nu permite, nici pentru viitor, asemenea practici ilegale şi anticoncurenţiale care să prejudicieze Aeroportul din Cluj-Napoca şi, în final, contribuabilii clujeni’, a subliniat Horea Uioreanu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.