„Ai carte, ai parte” pentru persoanele cu dizabilităţi şi boli cronice

Asociația HIFA-România a demarat un proiect intitulat „Ai carte, ai parte” prin care  se va cumpăra câte un e-book reader pentru persoanele cu dizabilităţi şi boli cronice.

Aceste persoane suferă de cele mai multe ori de izolare socială, iar proiectul „Ai carte ai parte” „le va scoate din izolarea prin cărţi şi citire – activitate care are puterea de a oferi celui care savurează – o aventură de neuitat de la o carte la alta pentru oricare om dar mai ales pentru persoanele cu dizabilităţi, care suferă de izolare socială, culturală şi mentală, datorată stării lor de sănătate precară”, susțin cei de la Asociația Hifa România.

De ce e-book reader, ne spun realizatori proiectului: „Pentru că este uşor de utilizat din orice punct de vedere (este un obiect uşor, cu posibilitatea de a mări şi literele) şi poţi avea o bibliotecă în mână”.

Scopul şi obiectivele proiectului

„Scopul acestui proiect este să-i oferim persoanelor cu dizabilităţi şi boli cronice şansa de a învâţa permanent, de a le cizela cunoştinţele existente, de a înprospăta cele vechi în speranţa de a rupe izolarea socială de care suferă”.

Beneficiarii proiectului

Persoane cu dizabilităţi şi boli cronice. Este vorba de beneficiari ai Asociaţiei, persoane adulte care suferă de dizabilităţi sau boli cronice. În regimul comunist ei au întâmpinat dificultăţi majore privind studiul lor, fiind segregaţi în învăţământ. Unii au reuşit să termine şcoala abia trecut de vârsta majoratului, când şcolile au redeschis uşile şi în faţa persoanelor cu dizabilităţi.

Durata proiectului: 27 februarie – 25 august 2017

Calendarul activităţilor

27 februarie 2017 – depunerea proiectului

01 martie – 11 iunie 2017 – găsirea donatorilor,  atragerea susţinătorilor

11 iunie 2017 – Swimathon.ms

12 iunie 2017-12 iulie 2017 – procurarea celor E-book readerilor (12 bucăţi)

15 iulie – 20 iulie 2017 – înmânarea E-book readerilor

21 iulie – 25 august raportare proiect (raport de activitate, raport financiar)

Obiective

Procurarea E-book readerilor pentru persoane cu dizabilităţi şi boli cronice: – ruperea şi eliminarea izolării psihice, mentale şi sociale prin oferirea unei alternative de a petrece timpul liber; – dezvoltarea abilităţii de comunicare scrisă şi verbală – dezvoltarea nivelului de inteligenţă.

Impactul estimat al proiectului

Expresia „Ai carte, ai parte” face legătura între gradul de cultivare al unei persoane şi şansele acesteia la reuşită. Echipa de proiect este ferm convinsă că persoanele cu dizabilităţi şi boli cronice care au confruntat cu diferite obstacole în învăţământ – prin libertatea de a citi şi a studia primesc o a doua şansă care le va ajuta pe durata întregii vieţi.

Echipa de proiect: • Simon Judit, preşedinte • Csata Eva director executiv • Kiraly Monika, psiholog.

Cei care vor să susțină acest proiect prin donații pot accesa

http://swimathon.ms/?lang=ro&idpage=12&page=show&idproject=5.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.