Ai o masina? Iata 5 cheltuieli pe care nu le poti evita!

Fara indoiala, achizitionarea unui autoturism reprezinta pentru un proprietar un vis indeplinit. In cazul in care acesta este si o necesitate, cu atat mai mult masina devine un bun pretuit. Insa piata auto vine cu o ofera foarte bogata si cu preturi diverse de la o marca la alta, motiv pentru care investitia intr-o masina trebuie analizata, avand in vedere si cheltuielile obligatorii care vin odata cu aceasta.

De aceea, pentru cei care au devenit recent proprietarii unor autoturisme si pentru cei care urmeaza sa faca acest pas, am pregatit o lista cu cheltuielile pe care nu le pot evita sub nicio forma. Daca si tu faci parte din una din categoriile de mai sus, atunci lista de mai jos iti va fi utila!

Iata ce cheltuieli nu poti evita daca detii un autoturism:

  1. In primul rand, vei fi obligat sa platesti o taxa de inmatriculare. Aceasta se achita indiferent de vei cumpara masina din Romania sau din strainatate. Costurile sunt determinate in functie de anumiti termeni, intre care si alegerea unui numar preferential si greutatea masinii.
  2. Apoi, cu certitudine dupa o vreme vor aparea problemele legate de bateria masinii, mai ales daca ti-ai cumparat un autoturism second-hand. De aceea, trebuie sa ai in vedere cumpararea unui acumulator auto nou. De exemplu, poti achizitiona baterie Bosch S4 : 95 sau 72 amperi de la NEOBAT si vei beneficia de cele mai bune oferte. De asemenea, gasesti AICI si alte modele de acumulatori, iar daca esti din Bucuresti sau Ilfov o sa ai parte de livrare gratuita.
  3. Mai mult, orice proprietar este obligat prin lege sa plateasca o asigurare obligatorie pentru masina sa, pentru a putea circula pe drumurile publice. Daca esti prins conducand fara aceasta, risti o amenda semnificativa. Totodata, pentru drumurile nationale din afara oraselor va fi necesar sa achiti rovinieta si sa o tii tot timpul in autoturism pentru a demonstra plata ei in cazul unui control.
  4. Bineinteles, una dintre cele mai mari cheltuieli pe care o vei avea si care va fi constanta este cea cu combustibilul. Indiferent de ce autoturism ai si ce tip de combustibil consuma, acesta va fi un cost permanent. Desigur, ai posibilitatea de a te informa si de a alege o masina ce consuma mai putin, dar o sa observi ca modul in care conduci va determina cantitatea consumata. In cazul in care nu dispui de un buget prea mare, cel mai bine este sa incerci sa limitezi mersul cu masina si sa apelezi la aceasta atunci cand ai nevoie reala de ea. De altfel, ar trebui sa ai in vedere si efectele pe care substantele nocive emise le au asupra mediului.

 

  1. Inspectiile tehnice periodice, care se fac din doi in doi ani, sunt obligatorii conform legislatiei in vigoare. De aceea, trebuie sa mergi la o firma de profil, rolul acesteia fiind sa inspecteze masina si sa se asigure ca viata ta si a pasagerilor nu este in pericol nicio clipa. Ideal este sa mergi inainte la un service auto, pentru ca masina sa fie curatata si revizia sa se poata desfasura asa cum trebuie. Pentru aceasta o sa scoti din buzunar in jur de 150-200 de lei, iar tarifele difera de la o companie la alta. Evita amenzile si mergi la aceste inspectii periodice!

Cu siguranta, mai sunt si alte cheltuieli pe care nu ai cum sa le eviti daca detii un autoturism, insa acestea sunt principalele pe care le vei intalni. Astfel, daca ai devenit proprietarul unui autoturism trebuie sa platesti o taxa de inmatriculare, sa achiti asigurarile si sa mergi la inspectiile tehnice. De asemenea, va trebui sa aloci o suma considerabila combustibilului, dar si pieselor care vor trebui inlocuite in timp.

 

 

 

 

.

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.