Air Patriot. Un nou operator aerian la Tîrgu-Mureș

cosmin pop air patriotOmul de afaceri Cosmin Pop se află în stadiu avansat cu un proiect pentru o nouă investiție: deschiderea unui operator aerian cu baza la Tîrgu-Mureș. Dacă planurile merg bine, operarea ar urma să înceapă, cel mai probabil, la începutul anului viitor, deși dorința lui ar fi fost ca prima cursă să fie operată undeva în jurul Crăciunului. Investiția este de 500.000 de euro, sumă pe care Cosmin Pop spune că a capitalizat-o deja, așadar soarta apariției Air Patriot, căci acesta este numele viitorului operator aerian, ține acum doar de ultimele negocieri, însă și cele mai importante: „Toate aeroporturile au publicate taxele, iar planul de afaceri a fost făcut deja pe baza acestor taxe și nu e nevoie de negocieri suplimentare. Acum suntem în negocieri finale pentru aducerea aeronavei, negociem cu operatorul platformei pentru intrarea într-un sistem de ticketing on-line internațional și apoi suntem gata. Doar aceste două lucruri mai trebuie lămurite. Baza va fi la Tîrgu-Mureș, aici urmând să facem și cazarea aeronavelor”.

Vor fi curse regulate, de linie, care vor opera pe tot parcursul anului, spre deosebire de cursele charter care fac majoritatea traficului pe Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș. „Nu este vorba despre curse turistice. Sunt curse de linie, pentru turiști, oameni de afaceri, tot. Vor fi curse pe care călătorii se pot baza. De șase luni se lucrează numai cu cifre. Pentru ca să deschizi o linie aeriană nouă în perioada concurențială în care suntem, perioada de pregătire poate să meargă până la doi ani”, mai precizează omul de afaceri.

Inițial, planul de afaceri se baza pe operarea cu o singură aeronavă de 30 de persoane, care se afla înainte în flota Malev, companie care a intrat în faliment. Avioanele nu vor avea clasă business, toate locurile urmând să fie configurate pentru clasa economic. Dacă toate merg bine, mai sunt încă două aeronave care pot și ele luate în leasing. Contractul de leasing prevede de asemenea preluarea aeronavei cu tot cu echipaj și mecanici, așadar e nevoie în plus doar de stewardese. Cursele se vor face zilnic, frecvența cea mai mare urmând să fie spre București. Cosmin Pop explică: „În fiecare dimineață de la 7:30 va fi o cursă de București, cu întoarcere. Alternativ la două zile va fi Tîrgu-Mureș – Constanța – Istanbul și retur, iar a doua zi va fi Tîrgu-Mureș – Oradea – Viena și retur. Seara la întoarcere va fi din nou o cursă Tîrgu-Mureș – București și retur. Cursele vor fi operate de avioane de 30 de locuri, care au fost folosite în flota Malev”.
Prețurile vor fi și ele avantajoase, simțitor sub prețurile cu care operează Tarom. De pildă, cursa de București va fi tot timpul la 75% din prețul cu care operează Tarom, după spusele omului de afaceri.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.