Ajutoarele alimentare, motiv de dispută politică

ajutoare sociale alimente uePreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a acuzat, miercuri, Primăria Târgu Mureş că se foloseşte de persoanele care primesc ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană din ‘motive politicianiste’. El a prezentat un film în care beneficiari ai ajutoarelor primeau, odată cu produsele alimentare, o scrisoare în limbile română şi maghiară, în care se arată, printre altele: ‘ne-am fi dorit ca aceste produse să ajungă mai repede în cămările dumneavoastră, dar din motive ce ţin de modul de lucru al Consiliului Judeţean, nu a fost posibil’. ‘Anul trecut, Primăria Târgu Mureş a dorit să facă distribuirea de alimente în timpul campaniei electorale. Am ieşit şi am spus: nu, nu se va face nicio distribuire de alimente în perioada campaniei electorale. Şi spuneam la acea vreme că nu suntem judeţul lui Dan Diaconescu (…) Sunt profund dezamăgit şi cred că nimănui nu-i este permis să se folosească de aceşti aproximativ 8.000 de oameni aflaţi în nevoie pentru diferitele motive politicianiste care persistă în cadrul Primăriei Târgu Mureş.(…) Şi mai cred ceva: că primarul Dorin Florea nu ştie nimic despre această activitate’, a susţinut Ciprian Dobre.

În acest sens, el a cerut Primăriei să comunice, în termen de 48 de ore, a cui a fost ideea tipăririi scrisorilor. ‘Îi dau un termen de 48 de ore, de două zile, să mi se răspundă la următoarea întrebare: a cui a fost ideea şi cine a implementat-o, pe banii publici ai municipiului Târgu Mureş, ai fiecărui cetăţean dintre noi? A cui a fost ideea şi cine a dat comandă să se tipărească cele 8.000 de scrisori şi cele 8.000 de plicuri. Ca peste două zile, în 48 de ore, să putem să-i cerem demisia’, a accentuat Ciprian Dobre.

El a acuzat municipalitatea că a cheltuit 3.000 de euro din banul public pentru scrisori, în loc să aloce banii respectivi pentru suplimentarea pachetelor cu alimente.

Preşedintele CJ Mureş a susţinut că, până în prezent, au fost distribuite alimentele către 51 de primării din judeţ, adică 64% din totalul acestora şi că acţiunea s-ar putea încheia în patru-cinci zile, Primăria Târgu Mureş fiind ‘favorizată’ în cadrul acestui proces.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Aurel Trif, a precizat că scrisoarea respectivă a fost trimisă de municipalitate după ce foarte mulţi cetăţeni au reclamat întârzierea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene. ‘Din discuţiile purtate cu colegii de la compartimentul de specialitate, de la asistenţă socială, a reieşit clar faptul că aceste produse, ca şi anul trecut, de fapt, au fost livrate Primăriei Târgu Mureş cu destul de mare întârziere. Sunt mai multe judeţe din ţară care au primit aceste ajutoare alimentare cu cel puţin 40 de zile înainte. Şi ne-am fi bucurat şi noi dacă în acest an oamenii ar fi putut beneficia de aceste alimente un pic mai repede. Acesta este şi motivul pentru care a fost redactată scrisoarea, urmare a numeroaselor sesizări telefonice pe care le-am primit pe adresa Primăriei Târgu Mureş, în care toţi ne întrebau: ce se întâmplă, dom’le, cu ajutoarele? În marea majoritate a localităţilor din ţară au început să se dea, la noi – nu’, a arătat Trif.

În judeţul Mureş există 65.221 beneficiari ai ajutoarelor de la UE, dintre care peste 7.600 sunt din Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.