Ajutoarele UE vor fi distribuite după campanie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că ajutoarele pentru persoanele cele mai defavorizate (PEAD) pentru acest an vor fi distribuite în judeţ începând cu data de 10 decembrie, după alegerile parlamentare.

Motivul acestei decizii este atât împiedicarea unor acţiuni electorale din partea primarilor, cât şi faptul că în depozitele din judeţ nu au fost primite cantităţile integrale. ‘Aceste ajutoare alimentare care constau de fapt din 11 produse vor fi distribuite, preconizăm, începând cu ziua de 10 decembrie. (…) Am zis 10 decembrie, lăsând deoparte adevărul din scripte, cred şi reafirm acest lucru că în timpul campaniei electorale nu trebuie să umblăm pe la porţile oamenilor cu zahăr şi cu ulei, să fie foarte clar. Dacă Primăria Târgu Mureş îşi doreşte ca judeţul Mureş să fie unul în care să se umble cu zahăr şi ulei pe la uşi, eu nu-mi doresc acest lucru. Am afirmat acest lucru, acesta nu este judeţul lui Dan Diaconescu şi sper ca acest lucru să îl înţeleagă primarul şi consilierii care îl informează sau îl dezinformează’, a susţinut Dobre.

Preşedintele CJ Mureş a arătat că a ţinut să facă aceste precizări ca urmare a unei scrisori trimise de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, prin care acesta soma CJ Mureş ‘să lase la o parte orice activitate electorală şi propagandistică pe care o desfăşoară şi să se concentreze pe nevoile oamenilor şi asigurarea distribuirii ajutoarelor alimentare primite de la Uniunea Europeană’ întrucât beneficiarii sunt persoane cu venituri mici.

‘Vreau să spun clar, conţinutul acestei scrisori este o minciună. Vreau să somez atât primarul, cât şi consilierii acestuia, să se oprească din minciună şi din dezinformarea târgumureşenilor. CJ Mureş nu gestionează doar problema municipiului Târgu Mureş, unde există 8.000 de oameni care beneficiază de acest sprijin, noi gestionăm problema a 68.970 de beneficiari. Trebuie să atrag atenţia că minciunile Primăriei Târgu Mureş şi ale primarului au doar menirea de intoxicare a opiniei publice, CJ îşi face datoria faţă de cetăţenii judeţului Mureş, inclusiv faţă de cei care beneficiază de aceste alimente’, a subliniat Ciprian Dobre.

CJ Mureş va începe distribuirea alimentelor după ce vor fi primite cantităţile integrale. Preşedintele CJ a spus că uleiul nu este deocamdată în depozit, mazărea, făina, la roşiile în bulion, orezul, zahărul, mălaiul şi fasolea sunt în cantităţi parţiale, iar singurele alimente primite integral sunt bulionul, pastele făinoase şi biscuiţii.

‘Ce trebuie să facă toate primăriile – şi atrag atenţia inclusiv Primăriei Târgu Mureş – să se pregătească pentru distribuirea acestor alimente şi să nu fie luate pe nepregătite, aşa cum au fost luate de venirea frigului. (…) Sperăm ca până în data de 10 decembrie să se primească toate cantităţile. Aceste alimente trebuie distribuite până în luna martie 2013’, a mai spus Ciprian Dobre.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.