Akos Mora, la un pas de a-și pierde mandatul de senator

mora akos danielSenatorul PNL de Mureș Akos Mora e la un pas de pierderea mandatului. Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că senatorul este în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă și irevocabilă. Pe site-ul instituției se precizează că instituția „Respinge recursul declarat de Mora Akos Daniel împotriva sentintei civile nr. 34 din 24 februarie 2012 a Curtii de Apel Târgu Mures –sectia a II – a civila, de contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 24 septembrie 2013”.

Totuși, senatorul încă în funcție spune că decizia este luată intempestiv, fără respectarea unui drept elementar, acela de a i se acorda dreptul la apărare. Mai exact, Akos Mora spune că a depus o cerere de amânare pentru a-i da timp să-și angajeze un avocat, iar cerea a fost ignorată: „Eu am depus o cerere de amânare pentru angajare de avocat care are două variante: ori n-a ajuns la completul de judecată, ori a ajuns și nu s-a ținut cont de ea, ceea ce înseamnă refuzul dreptului la apărare. Eu voi depune o cerere de contestare în anulare, prin care cerem anularea deciziei pentru că nu mi s-a respectat un drept de bază. La primul termen, pentru că era efectiv primul termen, nu ai voie să nu ți cont de o cerere prin care ceream amânarea pentru angajarea unui avocat”.

Senatorul Akos Mora a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii instituției au stabilit că în perioada 2008-2011, firma Moragroind pe care o conduce a încheiat contracte cu diferite instituții publice, între care Consiliul Județean Mureș, primării din județ, spitale etc. prin care a beneficiat de lucrări, fapt ce nu ar fi permis de lege, prin prisma mandatului său de consilier județean de la acea vreme.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.