Alegeri la cel mai mare sindicat din Mureș

calin cocisÎn prag de alegeri pentru șefia organizației, Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere Mureș, afiliată la CNSLR Frăția, a emis un comunicat de presă în care analizează în mare mandatul de 4 ani din perioada 2009-2013, comunicat pe care îl redăm mai jos:

In 19 martie la UJSL Mures are loc Conferinta Judeteana de alegeri. Echipa care a condus Uniunea in aceasta perioada grea poate spune ca si-a indeplinit cu brio datoria.

Mandatul 2009-2013 s-a derulat intr-un context politic, economic si social, marcat de profunde modificari, in detrimentul angajatilor si a miscarii sindicale in ansamblul ei.

Pe fondul refuzului Guvernelor Romaniei din aceasta perioada de a dialoga la toate nivelurile si printr-o atitudine profund nedemocratica, coroborate cu un spirit civic scazut, in acesti ani miscarea sindicala a fost afectata.

Daca in perioada 2005-2009 cresterea economica s-a reflectat in mare masura si in cresterea bunastarii membrilor de sindicat, odata cu anul 2010 a inceput o lupta continua pentru a determina guvernele care s-au succedat sa nu modifice legislatia muncii si sa nu reduca salariile, pensiile si unele masuri de protectie sociala. Din pacate, aceasta perioada se poate defini ca o perioada a lipsei de dialog social, a impunerii de masuri unilaterale, care pentru majoritatea salariatiilor si pensionarilor s-a soldat cu scaderi drastice a nivelului de trai.

Chiar daca contextul a fost unul defavorabil la finalul celor 4 ani de mandat, echipa Uniunii Judetene a Sindicatelor Mures, afiliata la CNSLR Fratia, poate raporta in fata celor aproximativ 40 000 de membrii ca si-a atins tinta. Suntem constienti de forta pe care o avem pe scena sociala a judetului si ne straduim sa pastram un echilibru intre masa reprezentata si structurile de conducere, fie ele patronale, bugetare si politice.

Raportul de activitate pentru mandatul pe care tocmai il incheiem il vom prezenta intr-o conferinta de presa care va avea loc marti, 19 martie, in deschiderea evenimentului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.