Alex Dănilă – performanțe la superlativ

Un elev aflat abia în clasa a treia reuşeşte periodic să aducă acasă diverse premii de la concursuri zonale de teatru şi artă fotografică. Unul dintre secretele succesului său îl reprezintă faptul că este înscris la Clubul Copiilor din localitate. Alex Dănilă şi-a obişnuit deja profesorii şi colegii cu performanţele sale. Cele mai recente premii au fost obţinute chiar în lunile trecute. Recent, la un concurs de ,,Artă fotografică”, patru premii au revenit Clubului Copiilor Tîrnăveni.

Patru din patru

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş au organizat la Iernut a V-a ediţie a Concursului de ,,Artă Fotografică”. Concursul a avut 4 secţiuni: ,,Portret color”, ,,Peisaj color”, ,,Prelucrări digitale color” şi ,,Serie color”. Clubul Copiilor Tîrnăveni a fost reprezentat la acest concurs de Alex Dănilă, elev la Gimnaziul de Stat ,,Avram Iancu. Elevul a reuşit să câştige patru premii, câteun premiu la fiecare secţiune, 3 Locuri I şi un Loc III, astfel: – Locul I la secţiunea ,,Portret Color” , Locul I la secţiunea ,,Peisaj Color”, Locul I la secţiunea ,,Prelucrări Digitale Color”, Locul III la secţiunea ,,Serie Color”.

O altă performanţă…

… a Clubului Copiilor o reprezintă calificarea elevilor la faza naţională a Concursului de teatru. În luna aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş împreună cu Clubul Copiilor Sighişoara au organizat ,,Concursul de Teatru”, secţiunile: monolog şi scenete, etapa judeţeană pentru elevii din Palatele şi Cluburile Copiilor şi Şcoli. Concursul s-a desfăşurat la Sighişoara. Elevii care reuşesc să obţină Locul I la una din cele două secţiuni se califică automat la faza naţională care se va desfăşura tot la Sighişoara în luna iulie. Alexia Fodor, eleva în clasa a IV-a la Gimnaziul de Stat Avram Iancu a obţinut ,,Premiul special pentru cea mai bună dicţie în interpretare” cu monologul ,,Balada cerbului cu stea în frunte” de Pavel Angelescu, iar Alexandru Dănilă a obţinut Locul I cu monologul ,,Ariciul Împărat” de Otilia Cazimir, calificându-se automat la faza naţională de teatru de la Sighişoara.

Copiii fac parte din cercul de teatru al Clubului Copiilor Târnăveni şi sunt pregătiţi şi coordonaţi de profesoara Alina-Carla Crainic Farkaş, care a reuşit în mod constant să obţină rezultate la concursurile şcolare la care a participat.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.