Alpha Transilvană la „Special Olympics” 2014

csm_poze_generale_alpha_DSCF9477_0fc3a3e9fcFundaţia Alpha Transilvană participă la Jocurile Naţionale “Special Olympics”, competiţie destinată persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul organizat de Fundaţia Special Olympics România, care adună la start sute de sportivi cu dizabilităţi, anul acesta se desfăşoară la Craiova în perioada 6-9 iunie şi propune participanţilor discipline sportive ca: bocce, atletism şi nataţie. Fundaţia Alpha Transilvană va fi reprezentată de sportivii Laura Heghieş, Nagy András, Daniela Gligor şi Kacso Judit. Delegaţia Fundaţiei Alpha Transilvană va fi condusă de Vargancsik Iringo, coordonator program în cadrul organizaţiei.

 

Performanţe notabile  2012

Componenţii echipei Fundaţiei Alpha Transilvană s-au remarcat la ediţiile anterioare ale Jocurilor „Special Olympics” prin performanţe notabile. Laura Heghieş a fost medaliată cu aur la săritura în lungime în cadrul Jocurilor Naţionale „Special Olympics” de la Iaşi din anul 2012, în vreme ce Nagy András a cucerit aurul la înot, stilul bras, la Jocurile Regionale „Special Olympics” desfăşurate la Timişoara tot în 2012.

 

Rezultate din 2013

La Jocurile Naţionale Special Olympics din anul 2013 de la Cluj-Napoca,  Vandana Lunca obţinut medalia de aur la atletism-săritura în lungime şi bronzul la înot în proba de 25 de metri asistat. Laura Heghieş a fost medaliată cu aur la atletism-săritura în lungime  şi s-a clasat pe locul II în cadrul probei de mers prin apă. Cel de-al treilea sportiv care a reprezentat Fundaţia Alpha Transilvană în cadrul competiţiei de la Cluj- Napoca, Nagy Andras s-a clasat pe locul II la atletism-săritura în lungime respectiv în proba de înot 25 de metri liber şi pe locul III la înot-50 de metri liber.

 

Sportivii au pornit spre Craiova de la sediul Fundaţiei Alpha Transilvană, vineri, 6 iunie 2014 la ora 10.00, transmiţând mulţumiri companiei Hirschmann Romania pentru susţinerea cheltuielilor de transport şi participare la Jocurile Naţionale Special Olympics 2014. 

Mult succes tuturor sportivilor! (EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.