Ambasadorii României, militarii

Mircea DusaMinistrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, le-a transmis sâmbătă militarilor români din Afganistan, că statul român este mulţumit de felul în care acţionează şi le-a solicitat să-şi ducă misiunea la bun sfârşit astfel încât să se confirme din nou că ei sunt adevăraţi ambasadori ai României.

Mircea Duşa a avut o scurtă videoconferinţă cu conducerea militarilor din Kandahar, transmiţându-le La mulţi ani, de Ziua Armatei.

„Astăzi este Ziua Armatei Române. Vă rog să transmiteţi tuturor soldaţilor care se află în teatrul de operaţiuni Afganistan sănătate şi La mulţi ani. Să le transmiteţi să suntem mulţumiţi de felul în care acţionează în vederea pregătirii şi desfăşurării misiunilor până la sfârşitul acestui an şi pregătirea misiunii de după Afganistan 2014”, a spus Duşa.

Ministrul Apărării s-a declarat mândru de militarii români şi de valorile la care militarii ţin foarte mult, respectiv dragostea faţă de ţară, respectul faţă de simbolurile naţionale, de drapel, imn, respectul faţă de independenţa şi unitatea naţională.

„Vă dorim ca misiunile pe care le aveţi până în decembrie când veţi fi repatriaţi să le îndepliniţi la cele mai înalte niveluri astfel încât, aşa cum de fiecare dată partenerii noştri din NATO şi coaliţia internaţională care s-a format în Afganistan ne spun, militarii români sunt profesionişti deosebiţi, oameni deosebiţi şi că militarii români sunt adevăraţi ambasadori ai României”, a declarat Mircea Duşa.

Comandatul Daniel Popescu, din Kandahar, a raportat ministrului Apărării că tehnica din dotare este operativă, starea de sănătate a soldaţilor este bună şi moralul ridicat.

„Situaţia continuă să se menţină instabilă, nivelul violenţelor menţinându-se la un grad ridicat, chiar dacă numărul atacurilor este în continuă scădere. În zonele în care activează militari români, nivelul ameninţărilor rămâne ridicat”, a spus Daniel Popescu.

sursa Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.