Ambasadorul din Belarus la Tîrgu Mureş: Dacă începem o relaţie de cooperare putem vinde produse agricole pe piaţa Euro-Asia

Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că între Belarus şi judeţul Mureş au fost identificate numeroase posibilităţi de colaborare, una fiind cea privind produsele agricole, menţionând că dacă va începe o relaţie de cooperare tip „joint inventors”, românii vor avea oportunitatea de a vinde produsele fără taxe foarte mari pe piaţa Euro-Asia, întrucât ţara sa e membră a Uniunii Vamale Euroasiatice.

„Apreciez atitudinea judeţului Mureş de a dezvolta relaţiile de colaborare cu Belarus şi voi fi mai mult deschis să vă sprijin în dezvoltarea şi întărirea relaţiilor de colaborare. În ceea ce priveşte produsele lactate şi cele agricole am considerat întotdeauna că produsele româneşti sunt la nivel de top. În urmă cu câteva zile când au fost întrebaţi producătorii ‘produceţi produse ecologice?’ oamenii se uitau destul de uimiţi şi au răspuns că toate produsele sunt naturale, ecologice. Şi în acest domeniu am putea să colaborăm, întrucât Belarus este membră a Uniunii Vamale Euroasiatice, împreună Rusia, Armenia, Kazahstan şi Kârgâzstan, iar dacă începem o relaţie de cooperare joint inventors vom avea oportunitatea de a ne vinde produsele fără taxe foarte mari pe această piaţă Euro-Asia”, a declarat ambasadorul Republicii Belarus, la vernisajul expoziţiei fotografice „Vizita delegaţiei judeţului Mureş în Bielorusia – septembrie 2017”, organizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

Ambasadorul Republicii Belarus a arătat că a fost fost onorat să sprijine vizita din luna septembrie, pe care prima delegaţie din România a efectuat-o în Belarus, ce a fost condusă de către prefectul de Mureş, Lucian Goga.

„Această primă vizită a fost un real succes, iar colegii din Belarus doresc să extindă pe viitor relaţiile de colaborare cu frumosul dumneavoastră judeţ, în toate domeniile de activitate. În cursul zilei de astăzi, am avut o discuţie foarte interesantă şi am identificat posibilităţi de colaborare în domenii de activitate în care am putea avea rezultate, începând cu cooperarea la nivel instituţional, la nivel interparlamentar, la nivelul mediului de afaceri, agriculturii, culturii, colaborare între muzee şi teatre, educaţie, la nivelul instituţiilor de învăţământ – universităţi, gimnazii, şcoli. De asemenea urmează să stabilim relaţii de colaborare în domeniul sportului şi în domeniul turismului, acestea sunt domenii de activitate în care am avea un adevărat succes de colaborare”, a arătat ambasadorul Andrei Grinkevich.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat în timpul vernisajului expoziţiei că ambasadorul Grinkevich este pentru a treia oară în judeţul Mureş şi că în baza acestei colaborări a fost organizată şi acea vizită din septembrie 2017, în Belarus, în cadrul căreia au fost semnate mai multe acorduri de colaborare, în domeniile educaţie şi economic.

Expoziţia „Vizita delegaţiei judeţului Mureş în Bielorusia – septembrie 2017” prezintă fotografii din timpul vizitei delegaţiei din judeţul Mureş în Republica Belarus.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.