Ambasadorul Ungariei în vizită de lucru la Tîrgu-Mureș

grosu dobre fuzesAmbasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oskar şi consulul general Zsigmond Barna Pal, au efectuat vinery, 17.05. o vizită oficială la Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş. Delegaţia maghiară a fost primită de prefectul judeţului Mureş Corneliu Grosu şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

Discuţia dintre oficialii unguri şi conducerea judeţului Mureş a fost legată de intenţia Ungariei de a înfiinţa un consulat maghiar la Tîrgu-Mureş, sub coordonarea directă a Consulatului General al Ungariei din Miercurea Ciuc. Iar un alt seubiect adus n discuţie de ambasadorul Unagriei a fost acela de dezvoltare a relaţiilor de prietenie dintre România şi Ungaria.

Prefectul Corneliu Grosu a precizat că autorităţile judeţene vor face tot posibilul ca populaţia din această zonă, dar şi cea din ţara vecină să aibă de câştigat de pe urma relaţiilor dintre cele două state, în special din punct de vedere economic. În finalul declaraţiilor Corneliu Grosu, prefect de Mureş, a precizat că îşi doreşte de asemenea, ca între cele două etnii să fie linişte şi pace şi că orice divergenţă între cele două state, să fie tratată cu înţelepciune şi cu multă diplomaţie.

Sursa: Prefectura Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.