Amenzi de 25.000 de lei în urma controalelor de la Inspecția Muncii

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii aprilie 2017, au fost efectuate 43 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Peste 20% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.

Au fost avizate 17 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori, iar 2 dosare au fost respinse.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni pentru 9 angajatori, constatându-se 11 neconformităţi în domeniul SSM, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează : 8 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 25000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt: spălarea şi curăţarea articolelor textile şi a produselor din blană, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, transporturi rutiere de mărfuri.

Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă a fost marcată de către ITM Mureş prin organizarea unui simpozion dedicat acestei zile, la care au participat 37 de reprezentanţi ai angajatorilor, lucrătorilor, serviciilor externe din judeţ. Cu acest prilej au fost prezentate şi acţiunile, respectiv campaniile în domeniul ssm din Programul Propriu de Acţiuni al ITM Mureş pe anul 2017.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.