Amenzi de 34.000 de lei date de ITM în luna mai

itmInspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş au aplicat, în urma celor 58 de controale la agenţi economici din judeţ, pe linia sănătăţii şi securităţii în muncă, patru amenzi în valoare de 34.000 lei şi au acordat 39 de avertismente.

‘Pe parcursul lunii mai, inspectorii ITM Mureş au efectuat 58 de controale la agenţii economici de pe raza judeţului, în urma cărora au fost constatate 44 deficienţe, dispunând tot atâtea măsuri pentru remedierea acestora. Echipele de control au sancţionat 35 de angajatori şi au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, din care 39 avertismente şi 4 amenzi, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 34.000 lei’, precizează un comunicat de presă al ITM Mureş, dat publicităţii miercuri.

Potrivit documentului, printre deficienţele constatate se regăsesc lipsa cursurilor de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, lipsa apărătorilor de protecţie la utilaje, truse medicale incomplete, nepurtarea echipamentelor individuale de protecţie sau lipsa semnalizării de securitate.

ITM Mureş a precizat că în luna mai, angajatorii au comunicat către ITM Mureş 14 evenimente, din care opt au fost încadrate ca accidente de muncă, toate fiind soldate cu incapacitate temporară de muncă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.