Amenzi de la Poliție pentru 2 firme de deszăpezire

Două societăţi comerciale care ar fi trebuit să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil pe DN 13A şi pe DJ 151 B au fost amendate de Poliţia Rutieră Mureş, după ce pe tronsoanele respective s-au produs două accidente soldate cu trei răniţi şi avarii auto, a anunţat vineri, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Mureş, un eveniment s-a produs pe DN 13 A în localitatea Chibed, soldat cu trei răniţi uşor şi pe DJ 151 B în Dealul Bandului, unde a avut loc un accident soldat cu avarii auto, iar traficul a fost blocat timp de 30 de minute.

‘Conform art. 105 din OUG 195/2002, pentru lipsa intervenţiei, societăţilor comerciale responsabile le sunt aplicate sancţiuni, între 21 şi 100 puncte amendă (de la 1.470 la 7.000 de lei) (…) Poliţiştii rutieri vor fi la datorie, pentru ca traficul rutier şi pietonal să se desfăşoare în condiţii de normalitate. În acest sens, în zonele în care va ninge, vor fi instituite filtre rutiere pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă dar şi a modului în care societăţile responsabile cu intervenţia la deszăpezire, îşi îndeplinesc îndatoririle’, precizează IPJ Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.