Amenzi pentru hoţii de lemne

În perioada 17-19 mai a.c., poliţiştii mureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.000 de lei şi au confiscat lemn de peste 17.000 de lei de la o societate comercială cu obiect de prelucrare a lemnului.

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureș au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În urma unui control de specialitate privind comercializarea, prelucrarea și valorificarea materialelor lemnoase, desfăşurat în perioada 17-19 mai a.c., la o societate, din Hodac, cu obiect de activitate tăierea, prelucrarea și rindeluirea lemnului, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 lei.

Controlul a constat în inventarierea și măsurarea materialului lemnos din depozitul societății (aproximativ 160 de metri cubi material lemnos, cherestea specia rășinoase) precum și în verificarea documentelor de proveniență și prelucrare a acestuia.

Cu aceeași ocazie, a fost confiscată cantitatea de 27 metri cubi de lemn, în valoare de peste 17.000 de lei, aceasta fiind identificată în depozitul societății fără a avea documente legale de proveniență.

Totodată, societatea a fost sancționată și pentru faptul că administratorul acesteia nu a putut pune la dispoziția reprezentaţii autorităţilor de control, registrul de evidență al intrărilor-ieșirilor de material lemnos.

La activitatea desfăşurată a participat şi personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Fâncel.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.