Amenzi de peste 5000 de lei pentru comercializarea laptelui

În perioada 5-22 decembrie 2016, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 4.865 de unități de producție și comercializare de produse alimentare.

Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 394 de amenzi contravenționale, 11 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 6 s-a decis interzicerea activității.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 657.310 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește 20 de tone.

Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).

Neconformitățile constatate și sancționate au fost în judeţul Mureş cele privind comercializarea laptelui în spații neautorizate sanitar veterinar, întreținerea necorespunzătoare a spațiului, lipsa trasabilității produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare.

Controalele tematice demarate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor continua până pe data de 8 ianuarie 2017.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.