An jubiliar în învățământ

DSC03465În acest an, festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar au fost marcate de un eveniment deosebit de important pentru mulți dintre locuitorii orașului și nu numai pentru aceștia. Este vorba de elevii care au început cursurile liceale în anul 1953 la Școala Medie Mixtă, liceul de altădată și care, după trei ani, conform organizării de atunci au devenit prima promoție de absolvenți în anul 1956.

Festivități la școli

Șase decenii de viață a învățământului liceal în Luduș înseamnă o vârstă a maturității depline și a succeselor nenumărate care au întrecut cu mult eșecurile inerente într-o perioadă atât de îndelungată. La festivitățile organizate la Școala Gimnazială Nr. 1, fostul sediu al vechiului liceu și la Liceul Tehnologic, urmașul primului, au fost prezenți senatorul Akoș Mora, vicepreședintele CJ Mureș, Ovidiu Dancu, absolvent al Liceului din Luduș, inspectorii școlari Ferenczi Margit și Vasile Ganță, profesori pensionari, directorii actuali Cristina Cârcoană și Claudia Botezan și profesorii actuali ai școlilor. Au fost prezenți și absolvenți din primele promoții, dar și profesorul octogenar Augustin Micu, fost director al primului liceu din Luduș. În aplauzele celor prezenți, elevi, părinți și profesori, venerabilul Augustin Micu și primarul Cristian Moldovan au dezvelit o placă omagială inscripționată cu textul: ,,În această clădire au început în anul 1953 cursurile liceale în orașul Luduș”.

Festivitățile au continuat cu acordarea de către ISJ a unei Diplome aniversare Școlii Gimnaziale și Liceului Tehnologic. O altă placă omagială cu textul ,,60 de ani de învățământ liceal în orașul Luduș” a fost dezvelită la Liceul Tehnologic de profesorul Micu și primarul Moldovan, după care au urmat discursurile de rigoare precedate de slujbele religioase oficiate de preoții Lucian Voșloban, Ilie Dăian, Vasile Cercel și Czirmay Csaba Levente la școlile din oraș și din cartierul Gheja.

Ioan A. Borgovan 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.