Ana Pandrea: „Scară spre mântuire”

ana pandreaJoi, 30 mai, Sala Mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” Luduş a fost o gazdă primitoare pentru iubitorii de artă care au asistat în număr mare la lansarea cărţii de poezie religioasă „Scară spre mântuire”.

Autoarea, Ana Pandrea, profesoară, mulţi ani directoare a Şcolii Gimnaziale „Ioan Vlăduţiu” Luduş a oferit poezii grupate în patru capitole: Rugă Sfintei Fecioare, Rugă Sfintei Treimi, Urcuş spre mântuire şi Rugă pentru neamul meu.

Poeta Ana Pandrea a reuşit să prezinte o chintesenţă a vieţii, a devenirii noastre, o sumă a calităţilor şi a defectelor rasei umane cu antagonismele ei inevitabile. ,,Este adevărat că fără durere nu am preţui alinarea; Fără eşecuri nu ne-am bucura la victorii. Asta este viaţa, cu luminile şi umbrele pe care ni le proiectează pe un ecran imaginar al timpului şi al timpurilor”, asta este viaţa pe care poeta Ana Pandrea ne-o prezintă cu o acurateţe sensibilă şi tulburătoare. Mesajul cărţii este exprimat cu un patos fervent: ,,Fiţi mai buni cu cei din apropiere, urcaţi scara spre mântuire”.

Au rostit cuvinte frumoase despre carte şi despre autoare protopopul Lucian Voşloban, primarul Cristian Moldovan, Ioan Săcărea, Nagy Edita, Ioan Armenean, Marin Balea, Laura Scaiu, Pavel Cîmpean, Ana Bordan, Mitru Cirhagău, Melania Călugăr, Ana Paraschiva, Mihai Pandrea jr. şi doctorandul Sorin Valer Russu.

Momentul poetic al zilei a fost încheiat de recitatorii Ana Maria Chiorean, Andra Iacob, Mădălina Rusu, Andrei Oniţă şi de solista Felicia Şoş care a transpus în muzică una dintre creaţiile poetei Ana Pandrea.

Ioan A Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.