Analize medicale 100% compensate

imagesAnalizele medicale cuprinse în pachetul de servicii medicale de bază începând cu 1 iunie, vor fi 100% gratuite, în limita bugetului CNAS. Astfel dacă se epuizează fondurile alocate pentru o lună, se va proceda ca până acum: cine nu-şi permite să plătească vine luna viitoare!

“Nu se mai plăteşte nimic în plus pentru analizele din pachetul de bază. Din acest motiv s-au majorat tarifele decontate de CNAS”, a spus Cristian Hotoboc, preşedinte al al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – Palmed, citat de Curierul, adăugând că la unele investigaţii medicale costurile sunt acoperite, iar la altele nu.

Preşedintele Palmed a mai afirmat că tarifele decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate vor fi majorate cu 7,31% pentru analizele de laborator şi pentru radiologia de bază, în timp ce pentru radiologia performantă (CT, RMN) creşterea va fi de 32,63%, în timp ce pentru spitalele private tarifele vor rămâne la acelaşi nivel ca în 2013.

„Pentru spitalizare nu s-a făcut nicio majorare a tarifului pe caz ponderat (TCP). Se va merge pe aceleaşi tarife de anul trecut”, a spus Hotoboc.(EM)

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.