Anchetă din cauza scurgerilor de gaz de luni

prefect corneliu grosuPrefectul judeţului Mureş, dr. Corneliu Grosu, a cerut o anchetă în urma incidentului de luni, care a generat o puternică scurgere de gaz metan şi a provocat panică în rândul populaţiei din municipiul Târgu Mureş şi din comuna Sângeorgiu de Mureş.

‘Oricum îi asigur pe toţi oamenii că situaţia este acum sub control, însă trebuie să verificăm şi să vedem cum trebuie procedat pentru ca în viitor să nu mai existe astfel de incidente care pot pune în pericol vieţi omeneşti. Vom face o anchetă în acest caz pentru a vedea exact ce s-a întâmplat astăzi, pentru că se pare că a fost o intervenţie a celor de la Transgaz într-o altă parte a oraşului şi vreau să înţeleg care este metoda de lucru a celor de la gaz’, a declarat prefectul judeţului Mureş, dr. Corneliu Grosu.

Potrivit unui comunicat de presă a Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, prefectul s-a deplasat luni de urgenţă în localitatea Sângeorgiu de Mureş pentru a vedea care este cauza scurgerii de gaze din acea zonă şi că după ce a ajuns la faţa locului, a fost informat de col. Dorin Oltean, şeful ISU Mureş, dar şi de un angajat al Transgaz, că în urma creşterii presiunii de gaz, o supapă a unei instalaţii a cedat.

‘Prefectul a chemat la locul incidentului şi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pentru a face o evaluare a situaţiei şi a vedea care este impactul asupra locuitorilor din Sângeorgiu de Mureş şi Târgu Mureş. Având în vedere că în rândul populaţiei din cele două localităţi mai sus menţionate s-a creat panică din cauza mirosului puternic de mercaptan (substanţă organică folosită în odorizarea gazelor combustibile pentru a semnala pierderile accidentale de gaze – n.r.), prefectul judeţului, Corneliu Grosu a transmis un mesaj prin care dădea asigurări că situaţia este sub control’, precizează documentul.

Prefectul a solicitat reprezentanţilor Transgaz să ia toate măsurile pentru ca astfel de incidente să nu se repete, deşi la faţa locului nu s-a deplasat nimeni din conducerea companiei.

‘Este vorba despre o emisie de gaze necontrolată în localitatea Sângeorgiu de Mureş şi în Târgu Mureş. Ne-am deplasat imediat la faţa locului, unde am constatat, din spusele reprezentanţilor de la Transgaz că o supapă, o instalaţie mai complexă, aflată în apropierea unei case de locuit, s-a deschis accidental şi ca urmare a fost eliminată în atmosferă o importantă cantitate de mercaptan şi gaze. Îmi pare rău că directorul de la Transgaz, care răspunde de această instalaţie nu a ajuns la locul incidentului, deşi, iată, noi suntem aici de 30 de minute. Am solicitat celor de la Protecţia Mediului să facă măsurători pentru a vedea care a fost impactul asupra locuitorilor din această zonă, dar şi din Târgu Mureş’, a spus Corneliu Grosu, la faţa locului.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.