Andrei Dolineaschi, cu ochii pe organizațiile locale

secretar general PSD (1)Tânărul secretar general al PSD, deputatul de Botoşani, Andrei Dolineaschi, a fost în urmă cu o săptămână în judeţul Mureş pentru o vizită de informare.

Politicianul a vizitat municipiile Reghin şi Sighişoara cu scopul de a identifica problemele cu care se confruntă organizaţiile locale. Andrei Dolineaschi a declarat apoi, într-o conferinţă de presă susţinută la Reghin, că este mulţumit de felul în care a reuşit să comunice cu colegii din teriotoriu. ,,Vrem ca dialogul să nu mai fie doar o temă trimisă de la centru către organizaţiile locale, ci vrem să vină şi de la organizaţiile locale informaţii, doleanţe, păreri pentru a le putea soluţiona sau să le punem în atenţia Guvernului României, având în vedere că suntem şi la guvernare, pentru că e nevoie de o bună coordonare pe zona administrativă”, a spus acesta.

Întrebat fiind despre regionalizare Andrei Dolineaschi a spus că regionalizarea va aduce un progress în dezvoltarea ţării . ,,Vorbim de descentralizare de 20 de ani şi am făcut-o doar pe bucăţele şi s-a văzut că are limitele ei”, a susţinut deputatul de Botoşani, adăugând că actuala formă administrativă a ţării că şi-a atins limitele deoarece datează din 1968 .

,,Este un pas înainte pe care trebuie să îl facem. Suntem obligaţi să îl facem pentru a atrage fonduri şi regionalizarea merge în paralel cu descentralizarea”, a declarat Andrei Dolineaschi. Potrivit acestuia, în constituirea noilor regiuni ar trebui să se ţină cont şi de multiculturalism, de includerea unor judeţe puternice şi judeţe mai puţin puternice din punct de vedere economic, dar și de criteriul mărimii ca număr de locuitori.

Secretarul PSD a declarat, de asemenea, că este exclusă regionalizarea pe criterii etnice . ,,Dacă e să mă refer la judeţele preponderent cu populaţie maghiară, ele sunt printre cele sărace din România şi cred că o izolare a lor în cadrul unei regiuni nu va face bine cetăţenilor români de etnie maghiară”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga a declarat că următorul pas în activitatea organizaţiei îl reprezintă pregătirea pentru alegerile europarlamentare în ideea că PSD va avea liste separate.

Emese Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.