Antonescu a luat notițe despre UMF

Președintele PNL Crin Antonescu a venit astăzi la Tîrgu-Mureș pentru a se întâlni cu liderii UMF și cu cei ai studenților mediciniști pentru a se informa în privința situației de la UMF. La discuții au fost chemați și prorectorul Nagy Ors și prodecanul Facultății de Medicina Generală Szabo Bela, precum și liderii studenților maghiari, aceștia însă n-au dat curs invitației.

La finalul discuțiilor Crin Antonescu a declarat: „Poziția noastră este una foarte clară, în sprijinul corpului universitar. Mesajul nostru a fost acela că nu sunt singuri. Pentru noi e important să împiedicăm ca o intervenție conjuncturală să afecteze soarta unei instituții de mare importanță(…). Autonomia universitară este un principiu ce trebuie respectat și apărat”.

Co-președintele USL Crin Antonescu a mai făcut referire și la noua lege a educației, principalul instrument de presiune a celor de la UDMR. Legat de aceasta, Antonescu spunea că legea a fost adoptată fără dezbateri parlamentare, iar acum se dovedește că ea „periclitează, lasă posibilitatea sau chiar știrbește autonomia universitară”. „E inacceptabil ca o decizie a Guvernului să fie luată sub șantajul unei formațiuni politice(…). PNL nu va accepta și nu va permite nici stat în stat, nici o altă limbă oficială în România și nici prejudicierea interesului vreunui cetățean în nici o împrejurare”, a mai completat Antonescu, făcând referire la pregătirea viitorilor medici în limba maghiară.

La întâlnirea de astăzi au mai participat liderul PNL Mureș Ciprian Dobre, cel al PSD Mureș Alexandru Petru Frătean, cel al PC Mureș Marian Cornaciu, precum și deputatul PNL Cristian Adomniței, fost ministru al educației în Cabinetul Tăriceanu.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.