Antrenamente cu greutate

karate tarnaveniAgenţi de pază ai unei firme private din Tîrnăveni precum şi componenţi ai clubului de karate Mushashi au avut onoarea de a se antrena alături de Sensei Tibor Rostás, 6 Dan în Karate Wado-Ryu şi preşedintele Asociaţiei Maghiare de Wado Karate.

Sensei Tibor Rostás este ofiţer de poliţie din anul 1988, fiind responsabil cu antrenarea trupelor speciale ale poliţiei maghiare. De asemenea, în anul 2001 a contribuit la formarea luptătorilor din forţele speciale uruguayene (U.S.C.); a instruit în tehnici de ,,close combat” (tehnici de luptă specifice forţelor speciale) trupele speciale ale poliţiei române, respectiv D.I.A.S Cluj.
În plan sportiv, cea mai notabilă performanţă a fost câştigarea locului 1 la Cupa Mondială din 1993, desfăşurată în Colorado Springs, SUA.

Pe durata celor trei zile de stagiu, Sensei Rostás a predat tehnici de luptă specifice forţelor de securitate, pe care le-a combinat cu tehnici de karate, rezultatul acestei combinaţii fiind un stil de luptă extrem de eficient.

,,Un plus de realism a adus stilul de predare a lui Sensei Rostás, care a insistat ca fiecare exerciţiu să fie executat aproape ca în situaţii reale de luptă. Una dintre concluziile importante ale acestui seminar a fost aceea că persoanele care lucrează în trupe speciale/poliţie/companii de securitate, ar fi de preferat să fie la curent cu tot ceea ce apare nou în domeniul de activitate, atât din punct de vedere tactic, cât şi psihologic sau fizic, datorită schimbărilor inerente care se produc în societate, şi de ce nu şi în lume”, a declarat Sensei Cosmin Popa, centură neagră 4 dan, de la clubul de karate Mushashi din Târnăveni.

La seminar au participat angajaţi ai unor companii de securitate, sportivi, dar şi angajaţi ai unor instituţii investite cu atribuţii de pază şi securitate.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.