Apel Umanitar

Contul în care se pot trimite ajutoare este la BCR Iernut RO86RNCB0189015963830003

Dr. Iov Ionel Chişu, fiu al oraşului, medic medic-şef al secţiei de Boli Interne a dorit ca memoria ilustrului său înaintaş, cel care a vrut să fie de folos oamenilor, tuturor locuitorilor din aria sa de activitate să fie perpetuată de-a lungul anilor într-o Asociaţie, ceea ce a şi făcut. Pentru început a cooptat în conducerea Asociaţiei oameni influenţi în mediul lor de activitate, personalităţi cunoscute: Rodica Fodor, Ioan Maior, Ştefan Barna Nagy, Vasile Duma, Ramona Lechinţan, Grigore Iftenie, Ioan Domokoş, Magdalena Chişu, Petre Şuiu şi Iosif Mocan.

În cei şapte ani de activitate, Asociaţia „Dr. Valer Russu” a contribuit din plin la rezolvarea unor cazuri umanitare, aducând alinare unor familii de oameni năpăstuiţi, iar în aceste zile, Asociaţia are în atenţie cazul de la Cucerdea, acolo unde în urma unui incendiu devastator s-a înregistrat decesul unui copil de 13 ani şi internarea altor trei copii la Spitalul de arşi din Bucureşti.

Familia Baiko Iosif din Cucerdea, satul Bord nr. 10 a rămas fără casă şi fără întreaga gospodărie, aşa că orice ajutor este bine venit. Contul în care se pot trimite ajutoare este la BCR Iernut RO86RNCB0189015963830003, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0740360431, Magdalena Chişu, asistentă şefă la secţia de Boli Interne al spitalului „Dr. Valer Russu” Luduş.

Asociaţia „Dr. Valer Russu” Luduş şi-a început activitatea în luna martie 2006 cu scopul de a păstra vie în memoria luduşenilor personalitatea de excepţie a doctorului Valer Russu, întemeietorul primului spital din oraş.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.