APM Mureş a cerut derogare pentru relocarea urşilor care terorizează populaţia de pe Valea Târnavelor


Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a cerut derogare de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pentru relocarea sau extragerea urşilor care terorizează populaţia de pe Valea Târnavelor, în special din zona râului Târnava Mică.

Dănuţ Ştefănescu a spus că APM Mureş a solicitat derogare pentru relocarea sau extragerea urşilor, după ce a primit numeroase sesizări de la primării situate în special pe râul Târnava Mică, unde urşii au omorât mai multe animale din gospodăriile populaţiei şi au fost deseori văzuţi în sat.

Potrivit şefului APM Mureş, întrucât vânarea urşilor, lupilor şi a altor animale sălbatice este interzisă, instituţia trebuie să ceară derogare de la MMAP, însă în caz de atac iminent asupra oamenilor, jandarmii pot să împuşte animalele respective fără derogare.

Pe lângă numeroasele atacuri ale urşilor din zona Târnavelor, în partea de munte a judeţului, în special în comuna Răstoliţa, localnicii susţin că sunt terorizaţi de două haite de lupi, care le ucid animalele şi fugăresc inclusiv mistreţii pe uliţele satului. Conform localnicilor din Răstoliţa, atacurile s-au înteţit de circa două săptămâni şi cele două haite de lupi, urşii şi mistreţii le intră în curţi ziua în amiaza mare, pentru a căuta hrană.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.