Apostu rămâne în arest la Tîrgu-Mureș

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, miercuri, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea în cazul fostului primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, judecat pentru acte de corupţie.

Cererea respectivă a fost depusă de avocatul lui Sorin Apostu la termenul de judecată din 14 mai. Instanţa a respins, miercuri, ca nefondată şi cererea formulată de inculpatul Stoia Călin Mihai, prin apărătorul său ales, de a se modifica una dintre obligaţiile instituite în sarcina sa prin decizia nr. 1172/13.04.2012 a Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv de a i se permite a comunica cu martorii audiaţi deja de instanţă la termenul de judecată din 14 mai. Sorin Apostu are drept de recurs în 24 de ore de la comunicarea hotărârii instanţei.

În dosarul de corupţie, alături de fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, au fost trimişi în judecată omul de afaceri Călin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu, soţia fostului primar, şi Aspazia Droniuc, care are şi calitatea de denunţător. Dintre cei patru inculpaţi doar Sorin Apostu mai este în arest preventiv, întrucât Călin Mihai Stoia a fost eliberat înainte de Paşte, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dosarul nr. 1767/33/2011 a fost strămutat de la Curtea de Apel Cluj, iar în acesta cei patru sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani, fals intelectual.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.