Aproape 2.000 de beneficiari de ajutoare de încălzire

ajutor-incalzireÎn perioada sezonului rece, 1 noiembrie 2012 – 31 martie 2013, totalul familiilor din Târnăveni care au beneficiat de ajutorul de încălzire a locuinței a fost de 1976. Ajutorul de încălzire cu gaze naturale, energie electrică sau lemne a locuințelor s-a acordat în anul 2013 în perioada sezonului rece, atât beneficiarilor de ajutor social, cât și familiilor sau persoanelor singure, dar și a celor care au avut un venit de până la 615 lei pe membru de familie.

Pentru încălzirea cu gaze naturale a locuințelor au fost 1.693 de cereri, dintre care două au fost respinse, iar pentru încălzirea locuinței cu lemne au fost depuse 75 de cereri. În vara anului 2013, s-au efectuat verificări la 998 dintre beneficiarii dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinței. Au fost identificați 95 de beneficiari care nu au anunțat modificările survenite în acea perioadă privind componența familiei, precum și a veniturilor. Sumele necuvenite au fost recuperate și virate în contul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș.

Mulți și la servicii sociale

De asemenea, în anul 2013 s-au oferit servicii sociale și socio-medicale gratuite la domiciliu de către Primărie pentru un număr de 124 de persoane. În cadrul serviciilor oferite de centru se găsesc activități de socializare, activități recreativ-distractive precum: 8 Martie, Paștele, Ziua Internațională a Vârstnicilor și multe altele.
Centrul Social Comunitar pentru Persoane Vârstnice oferă servicii sociale comunitare la domiciliu persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani la bărbați și de 60 de ani la femei. Pentru a beneficia de aceste servicii, persoana depune o cerere la registratura Primăriei municipiului Târnăveni, după aprobare întocmindu-se o anchetă socială la domiciliul solicitantului. Apoi se încheie un contract de prestări servicii unde vor fi evidențiate condițiile, frecvența de acordare a serviciilor, precum și serviciile de care beneficiază solicitantul.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.