Aproape 30 de temerari s-au îmbăiat în râul Mureș pentru a avea sănătate tot anul

Aproximativ 30 de persoane, printre care trei femei, s-au îmbăiat vineri după-amiază, de Bobotează, în apele râului Mureş, la Târgu Mureş, pentru a-şi întări sistemul imunitar şi nu pentru a participa la vreun ritual religios.

Temerarii au declarat presei că de şase ani vin pe malul râului Mureş, de Bobotează, în zona denumită ‘7 plopi’, unde fac o copcă şi se îmbăiază pentru a-şi fortifica organismul.

Participanţii la această aventură, la – 5 grade Celsius, susţin că baia la copcă este ‘o experienţă faină şi o sursă de sănătate’. Cea mai dură experienţă au trăit-o în urmă cu patru ani când, de Bobotează, au fost -16 grade Celsius, iar unora le-au îngheţat bărbile instantaneu.

În localităţile aşezate pe malurile apelor curgătoare se obişnuieşte ca de Bobotează preotul să oficieze o slujbă religioasă şi să arunce arunce o cruce de lemn în apă iar flăcăii cei mai curajoşi sar după ea, pentru a o aduce la mal.

Este una dintre practicile religioase care are un rol de curăţire, de îndepărtare a răului, dar grupul de tineri din Târgu Mureş a adoptat-o în scopul întăririi sistemului imunitar.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.