Aproximativ 15.000 de turişti au vizitat Salina Praid, în minivacanţa de Rusalii

Aproximativ 15.000 de turişti au vizitat Salina Praid în minivacanţa de Rusalii, când s-a înregistrat, totodată, cel mai mare număr de persoane care au coborât în subteran într-o zi, de la începutul anului.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat că cei mai mulţi turişti, respectiv 5.800, au coborât în subteran în data de 4 iunie, număr care reprezintă recordul acestui an.

Potrivit sursei citate, foarte mulţi turişti din Ungaria au vizitat în aceste zile Salina Praid, întrucât au participat la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu-Ciuc.

Vacanţele în ţară au devenit mai „sigure”

De asemenea, foarte mulţi turişti din România au ales să-şi petreacă minivacanţa de Rusalii la Praid, atât pentru frumuseţea zonei, cât şi pentru faptul că, în opinia lui Sebestyen Jozsef, vacanţele în ţară au devenit mai „sigure” decât cele în străinătate.

Turiştii care coboară în galeria de vizitare, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la Internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

De asemenea, în minivacanţa de Rusalii a fost deschis şi ştrandul cu apă sărată, cel mai mare de acest fel din România, investiţie a Societăţii Naţionale a Sării, unde au intrat aproximativ 2.000 de persoane, în decurs de trei zile.

Cei care iubesc drumeţiile în natură au putut să meargă în apropierea comunei Praid, la „Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.