Aquaserv depăşeşte perioada de eligibilitate

torsok sandor aquaservOperatorul Regional Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureş va depăşi perioada de eligibiliate în patru contracte în valoare totală de aproape 10 milioane de euro, în cadrul proiectului ‘Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş’, din cauza contestării licitaţiilor, precum şi a problemelor legate de executanţi.

‘Proiectul pe POS Mediu axa 1, care se derulează în judeţul Mureş, cuprinde 16 contracte de lucrări şi două de servicii. Sunt în plină implementare. 2014-2015 sunt ani de vârf pentru realizarea acestor proiecte. Cu toate acestea, preconizăm trecerea peste perioada de eligibilitate, 31 decembrie 2015,  a patru contracte, care se vor continua şi se vor finaliza în 2016. Vorbim de reabilitări şi extinderi reţele Târgu Mureş, aducţiunea Voiniceni-Sărmaş, staţiile de tratare a apei Miercurea Niraj şi Reghin, Sighişoara şi Cristuru Secuiesc. Soluţia, probabil, va fi ori finanţare din perioada de programare 2014-2020 sau/ şi împrumutul BERD angajat de Aquaserv’, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului din cadrul AQUASERV, Törzsök Sándor.

Potrivit şefului UIP, cauzele care au dus la aceste întârzieri sunt multiple, începând de la perioada de licitaţii, de ofertare, proiectare, dar şi probelemele legate de unii executanţi.

Törzsök Sándor a mai spus că, în pofida problemei care ar putea să apară la cele patru contracte menţionate, AQUASERV a reuşit să facă o economie, în urma licitaţiilor, de circa 7 milioane de euro, iar în baza acesteia va promova un proiect pentru redotarea cu echipamente specifice, respectiv schimbarea întregului parc de contoare pe aria de operare.

Acesta a mai spus că pentru exerciţiul financiar european 2014-2020, AQUASERV are în pregătire un proiect major pentru mediul rural, în valoare estimată de 140 de milioane de euro.

Şeful Unităţii de Implementare a Proiectului a arătat că proiectul are o valoare totală de peste 110,8 milioane euro, perioada de implementare a acestuia este 2011-2015, iar în urma acestui proiect vor beneficia aproximativ 300.000 de locuitori din zona de operare a companiei şi reprezintă cea mai importantă investiţie de până acum din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.