Aquaserv oprește apa la 7 asociații de proprietari

aquaservCompania AQUASERV S.A., operatorul regional de apă, a anunţat marţi că începând cu data de 9 iulie va sista furnizarea apei potabile către şapte asociaţii de proprietari din Târgu Mureş, Ungheni şi Cristeşti, pentru datorii totale de peste 1 milion de lei. Potrivit AQUASERV, datoriile celor şapte asociaţii se situează între 55.000 de lei şi 350.000 de lei.

”Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele legale, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care cele şapte asociaţii de proprietari/locatari le au către AQUASERV. Au fost trimise somaţii de plată în mod repetat către asociaţiile enumerate mai sus, în calitate de parteneri contractuali, însă au dat dovadă de un dezinteres total faţă de somaţiile trimise şi nu au efectuat plăţi semnificative pentru diminuarea datoriilor. Având în vedere această situaţie suntem nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu, de sistare a apei potabile. Intenţia noastră este de a aplica măsurile restrictive, doar la punctele de consum cu datorii. În acest context solicităm de la administraţiile asociaţiilor vizate precizarea scărilor cu cele mai mari datorii’, a arătat AQUASERV într-un comunicat de presă.

Compania AQUASERV a precizat că a înştiinţat cu privire la situaţia creată instituţiile interesate şi a făcut apel către locuitorii din zonele în care va fi sistată furnizarea apei potabile, să adune rezerve de apă în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.