Arbori în parcuri și școli

ziua pacii la tirnaveniZiua de 21 Septembrie 2012 a fost o zi specială în întreaga lume, Ziua Internaţională a ONU pentru Pace. Cu această ocazie, la ora 12.00, Şcoala Gimnazială „Traian” din Târnăveni, a plantat copaci, alături (indirect) de alte şcoli din întreaga lume.

În timp, evenimentul a dobândit succes în municipiul de pe Târnava Mică atât în rândul elevilor, cât şi în rândul cadrelor didactice. Acest lucru este dovedit de numărul mare de elevi participanţi la manifestare: aproximativ 142, îndrumaţi de 14 cadre didactice, atât de la ciclul primar, cât şi de la gimnaziu. Acțiunea s-a soldat cu plantarea a 20 de arbori în jurul şcolii și al parcului aflat în imediata apropiere.

Evenimentul a fost asistat de lucrătorii de la Primăria oraşului, administrația publică locală implicându-se, în mod direct, în acest proiect educaţional, salutând activitatea specială a elevilor.
Au fost prezenţi directorii şcolii, care au coordonat activitatea.

O elevă a susţinut un scurt discurs despre importanţa acestei zile, dar şi a activităţii derulate. Aceasta a arătat importanța acestei zile și a susținut în numele elevilor târnăveneni diversitatea culturală și toleranţa: „În acest an, LEAF și ENO îşi unesc forţele, pentru a derula cea mai mare campanie de plantare de până acum. Orice activitate la scară mică poate deveni de rang global şi fiecare dintre noi putem contribui. Suntem mândri că şi noi putem participa la acest eveniment global. Un copac este un simbol pentru noi. Mai întâi, pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei, apoi, pentru că semnifică cooperarea dintre şcolile din întreaga lume. Susţinem diversitatea culturală și toleranţa. Şi pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Păcii, aceşti copaci plantaţi acum reprezintă arborii păcii. Sperăm să creştem împreună cu ei în şi pentru viitor. Pacea este verde!”

Plant a tree for Peace 2012 – este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă. Şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregii pe internet.

Acţiunea s-a încheiat cu tradiţionala fotografie în grup, în vederea imortalizării acestui eveniment.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.