Arestată pentru fraudă informatică

La data de 16.03.2017, o tânără, de 27 de ani, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fraudă informatică în formă continuată.

Începând cu luna martie 2016, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, au desfăşurat activităţi specifice pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unei persoane implicate în activităţi infracţionale de fraudă informatică în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat o tânără, de 27 de ani, din Tîrgu Mureş, care începând cu anul 2015, a utilizat în mod fraudulos datele de identitate aparţinând unor persoane fizice, a solicitat şi a obţinut online, în numele acestora, de la diverse societăţi financiare nebancare, în mod repetat, împrumuturi pe termen scurt.

La încheierea contractelor, metoda de plată selectată a fost virarea sumelor în conturi bancare deschise pe numele tinerei, de 27 de ani, sau a altor persoane – conturi asupra cărora aceasta deţinea controlul – urmată de retragerea imediată a sumelor de bani din conturile respective.

Până în prezent, poliţiştii au identificat 30 de persoane în numele cărora tânăra a solicitat şi a obţinut credite pe termen scurt, de la societăţile financiare nebancare.

Valoarea prejudiciului cauzat încă nu a fost stabilit.

La data de 15.03.2017, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş, iar la data de 16.03.2017, instanţa a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fraudă informatică în formă continuată.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.