Arestați pentru 63.000 de euro în bancnote false

euroTrei bărbaţi, doi din România şi unul din Italia, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în baza unei hotărâri a Tribunalul Târgu Mureş, după ce au fost surprinşi cu peste 63.000 de euro contrafăcuţi, ei încercând să plaseze în oraşul Iernut cinci bancnote false de câte 100 de euro.

Şeful DIICOT Mureş, procurorul Alin Lazăr, a precizat marţi că bărbaţii reuşiseră să schimbe o parte din bani, însă au fost prinşi după ce au încercat o plasare de valută falsă în oraşul Iernut.

Prinderea în flagrant a celor trei a avut loc în data de 5 octombrie, când poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, Poliţia Oraşului Iernut şi IJJ Mureş, i-au depistat pe cei trei bărbaţi,, cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani.

‘Aceştia sunt suspectaţi că, în aceeaşi zi, în oraşul Iernut, ar fi plasat spre schimbare cinci bancnote de 100 de euro, suspecte a fi contrafăcute, unui bărbat din localitate. La scurt timp, cei trei au fost depistaţi într-un autoturism înmatriculat în Ungaria şi imobilizaţi de un echipaj de poliţie rutieră. Asupra lor au fost găsiţi 7.250 de euro, suspectaţi a fi contrafăcuţi, precum şi 1.080 de forinţi, 201.000 de lire italiene şi 2.151 de lei, sume suspectate a proveni din schimbul valutar. Totodată, în interiorul autoturismului în care au fost depistaţi suspecţii, poliţiştii au descoperit 56.400 de euro, din cupiura 100 de euro, bancnote suspecte a fi contrafăcute’, precizează un comunicat de presă transmis marţi de IPJ Mureş.

Sumele de bani şi autoturismul cu care se deplasau cei trei au fost confiscate, aceştia fiind cercetaţi în stare de arest preventiv pentru înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.