Arhitectul mureșean Adina Popescu, la workshop în Croația

Workshop pe tema managementului zidurilor istorice și a fotificațiilor aflate în patrimoniul urban mondial din Europa

În perioada 5-6 martie 2018, la Sibenik, Croația, s-a desfășurat un workshop Adina Popescu cu tema “Managementul zidurilor istorice și a fotificațiilor aflate în patrimoniul urban mondial din Europa” la care au participat reprezentanți ai orașelor din patrimoniul UNESCO.

 La acest workshop, la care Municipiul Sighișoara a fost reprezentat de arhitectul șef, doamna Adina Popescu tema principală a dezbaterilor a fost importanța culturii și dezvoltării turismului cultural în orașele cu ziduri și fortificații istorice, aspect care în multe astfel de orașe este marginalizat.

O altă temă abordată a fost cea a patrimoniului intangibil, în scopul redobândirii autenticității orașului – amintiri, documente scrise, povești, cultură traditională, aura locului, practici și mesteșuguri, etc. 

În cadrul workshop-lui s-a facut și un studiu de caz pentru orașul Sibenik care, prin atragerea unor forțe creative în regiune, a reușit transformarea unor ziduri istorice și a unor incinte fortificate în centre culturale și recreative, atât pentru turiști cât și pentru locuitorii orașului.

 

Primăria municipiului Sighișoara

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.